Ärkeängeln Mikael

Ärkeängeln Mikaels namn betyder “han som är Gud” eller “han som ser Gud”. Mikael är den högsta ärkeängeln, solens ärkeängel och en av de fyra ärkeänglarna som representerar de fyra huvudsakliga väderstrecken, de fyra årstiderna, dagens punkt och en av de sju ärkeänglarna som har en egen veckodag. Hans dag är söndag.

Han är änglarnas främsta drakdräpare.
Väderstreck: Söder
Planet: Solen
Tidpunkt på dagen: Middagstid
Färg: Guld
Rökelse: Kamomill, Ringblomma, Rosmarin, Solros, Salvia och Virak
Kristaller: Bergskristall, Bärnsten, Herkimer-diamant, Opal, Gyllene topas.
Element: Eld
Metall: Guld
Mikael är ärkeängeln som befriar jorden och dess invånare från rädslans effekter. Mikael har en egen klarhet och beslutsamhet som kan hjälpa oss människor när vi står inför val i livet. Vi gör nya val hela tiden, små som stora, medvetna och omedvetna  Kontakten med Mikael gör inte att du slipper ifrån valen, men om du tillåter det kan han ge ny styrka och stabilitet när du driver igenom dem. Han visar stor kraft och kan utmana oss i mötet med oss själva och med våra egna gränser. Om du vill uttrycka din egen sanning från hjärtat så gör det i kommunikation med Mikael.
Kalla på Mikael om du känner dig rädd eller osäker, eller behöver kapa band till olika människor, eller för ditt Gudomliga ändamål här i livet.